Грешки кои жените ги дозволуваат за време на сексот

195

Нашата сексуалност е сложена. Бидејќи секоја врска бара континуирана комуникација и внимание, истото важи и за вашиот интимен партнер.

Истражувањето на сексуалноста и споделување на откритија со вашиот партнер може да биде наградувачко и ризично.

За да уживате во целосна и задоволувачка интимност, добра идеја е да се избегнат некои погрешни чекори.

Грешки кои жените често ги прават во кревет

Очекуваат партнерот да ги прочита нивните мисли

Мажите немаат такви способности. Покрај тоа, секоја жена е поинаква, а истото можеби и не функционира.

Кажете му на вашиот партнер како тој може да ви даде задоволство и да бидете прецизни. Покажете.

Пасивни се

Мажите не секогаш сакаат да бидат на чело на шоуто цело време. Бидете подготвени да иницирате секс, мажите исто така сакаат да бидат заведени. Бидете подготвени да пробате нови работи. Никој не сака да ја јаде истата храна секој ден, нели?

Тие очекуваат партнерот да биде подготвен кога тоа го бараат

Мажите немаат секс прекинувач за да ја вклучат сексуалната желба, според желбата на жената. Мажите имаат право да бидат уморни, напнати, нерасположени или едноставно само да ве прегрнуваат – исто како и жените.

Почитувајте ги неговите желби и потреби. Важно е да бидете чувствителни на расположението и потребите на вашиот партнер.