Што е тоа женски цервикален оргазам – за него вагината се зголемува до 18 см!?

1482

Точно така дури и грлото на матката има место при играта што дава ново и силно сексуално задоволство.

Сите жени имаат физичка способност да стигнат до т.н. цервикален оргазам, но многумина никогаш не го искусиле, едноставно затоа што не се запознаени со тајната на неговата стимулација.

Дали е ова нова Г-точка?

Да почнеме од почеток. Вродениот врат на матката се наоѓа веднаш над вагиналната цевка. Го дели вагиналниот канал од матката и неговата должина варира од 1,5 до 2,5 см.

Всушност, “цервикалниот” оргазам не постои во директна смисла на зборот. Под ова се подразбира вагинална, но многу помоќна сила, длабочинска сензација.

Се нарекува “цервикален” од ( врат -“шија“ и се однесува на грлото на матката), бидејќи се категоризира како длабок и вознемирувачки. Причината за ова е дека овој оргазам е поврзан со стимулирањето на Е-точката, која се наоѓа во основата на грлото на матката.

Што во суштина е цервикален оргазам?

Кога сте возбудени, вагината се зголемува до 18 см. За да го почувствувате задоволството и да создадете ненадминато доживување при сеопфатен полов акт е потребен партнер со достоинство над овие димензии, со што треба да се стигне до предметната точка.

Допирајте ја неа за време на сексот и љубовната игра во грлото на матката и почнува да одделуватт течни сокови кои помагаат при подмачкувањето на вагината, а оттаму и придонесуваат за уште поголемо задоволство при сексуалниот контакт меѓу партнерите.

Како да се постигне цервикален оргазам?

Ако на вашиот партнер му фалат сантиметри ви нудиме единствени техника на д-р Кристи Оврстрит – мажот прави интензивен секс 5-6 минути, при што вагината останува возбудена, но сепак се враќа во нормална големина од 8-10 см.

Е-точката се приближува и на мажот веќе не му се потребни 20 см. Бидејќи вагиналната цевка на жената во овој момент има роговидна крајност, таа има чувство дека машкоста на партнерот станува поголема.

Мажот продира и прави редовни густи удари и со моќен притисок врз Е-точката со сосема благи движења навнатре и нанадвор, се доближува до целта. Најдобрите пози за постигнување оргазам на грлото се мисионерската, кучешката и поза “велосипед”. ”

Во меѓу време, не плашете се да употребувате клиторна стимулација во вашата љубовна игра за да добиете цервикален оргазам. Освен клиторисот и грлото на матката, други ерогени зони, кои можат да ја доведат жената до оргазам, се вклучуваат и градите и брадавиците.

Како можеме да сфатиме дека доживувате цервикален оргазам? Бидејќи грлото на матка нема нервни завршетоци, индикаторот на кој можеме да го препознаеме овој оргазам е токму чувството на исполнетост, кое се јавува поради длабокото продирање.

Што личи на длабока стимулација?

Некои жени мислат дека цервикалната стимулација е болна или непријатна, додека други ја сакаат. Вистината е дека цервикалните оргазми се доста необични, а за некои жени овој вид пенетрација носи болно и непријатно чувство и тоа поради поцврстата вагинална мускулатура која ја поседуваат. Тие претпочитаат клиторичен оргазам, што всушност се прави многу полесно и побрзо се стига, а е и прекрасна увертира кон вагиналниот.