Пијалак со грејпфрут за топење на мастите

348

Пролетта е она време во годината, во кое не само што природата се буди, но и нашата желба да изгледаме подобро во претстојното лето.

Сакаме што е можно побрзо да се ослободите од вишокот на масти, да имаме повеќе енергија и мотивација за спорт и здрава исхрана.

Затоа е важно да си изградиме режим кој ќе го следиме стриктно, но и ќе искористиме некои мали трикови кои можат да нè доближат до посакуваната цел, имено – да изгледаме добро.

Денес споделуваме рецепт за домашен пијалок кој топи масти. Тој се состои само од три состојки богати со витамини и минерали кои имаат свеж вкус.

Што ќе ви биде потребно?

  • 200 мл свеж сок од грејпфрут
  • 2 лажички јаболков биооцет (по можност)
  • 1 лажичка мед

Сите состојки се мешаат многу добро. Од добиениот пијалак се пие по 100 мл на гладно, 30 минути пред ручек и вечера.

Консумирајте го пијалакот во текот на две недели, а потоа направете пауза од 7 дена и ако е потребно повторете.

Ако страдате од дигестивни болести и имате проблеми со црниот дроб, пијалакот не е соодветен за вас.