Секс маратони за здрав организам

221

За здтав организам Испланирајте секс маратони со подолго траење: Предигра, разновидност и фантазии.

Англиските биохемичари кои го изучуваат влијанието на половиот живот врз здравјето утврдиле дека најбрзиот секс е штетен.

Сексот станува корисен по 30-минутни сексуални вежби кога се појавуваат хормони кои ги неутрализираат слободните радикали кои предизвикуваат различни болести.

Во организмот на секој човек има слободни радикали, кои апсорбираат молекулите на кислород и активираат штетни процеси во човечкиот организам.

За време на секс се создаваат хормони, кои помагаат за уништување на слободните радикали.

Но, научниците утврдиле дека потребното количество корисни хормони се формираат во организмот дури по 30-40 минути секс.

Само во овој случај е можно уништување на штетните радикали и тогаш сексот навистина носи корист и делува благотворно на здравјето.

Значи дека сексот кој трае помалку од половина час е во најдобар случај безопасен.

Затоа ако сакате да доживеете не само задоволство, но и да си го засилите здравјето, планирајте секс маратони со подолга предигра, разновидност и фантазии.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.