Каков родител сте според хороскопскиот знак?

152

Секој родител си ги сака децата и се труди да ги воспитува на најдобар можен начин. Од друга страна, секоја мајка и секој татко има свој родителски стил кој неосетно го наследува.

Некои од нас се построги, станувајќи и строги со своите деца, другите се повеќе опуштени и либерални, трети се грижливи и моќни, четврти се малку занесени и немирни и т.н.

Стилот на секој родител во голема мера зависи од неговиот Хороскопски знак кој му влијае на голем број на начини поврзани со тоа како тој се однесува со своите деца.

Еве што вели астрологијата за вашиот родителски стил:

Овен (21 март – 19 април)

Добрата вест е дека благодарение на огнената природа, овој знак е прекрасен родител кој прави сè за доброто на детето. Но, бидејќи Овенот е агресивен знак, тој може да влегува во расправии и конфликти со своите наследници и да има проблеми со комуникацијата со нив, особено додека тие се во тинејџерска возраст.

Бик (20 Април – 20 Мај)

Некои велат дека Биковите се најдобри родители, бидејќи се толку стабилни, трпеливи и силни. Проблемот е што тие самите се егоисти, кои сакаат и се стремат кон висок општествен статус и затоа ретко раѓаат повеќе од едно дете. Биковите се материјалисти и имаат тенденција да ги презадоволуваат со предмети и наследниците, што е нивна грешка.

Близнаци (21 мај – 20 јуни)

Овие луѓе имаат силни ставови за сите прашања, што е добро за нив во нивната улога на родители. Еден од квалитетите по кои Близнаците се познати, се нивното постојано менување расположенија. Бидејќи децата се жедни за конзистентност и стабилност, не заборавајте да ги зачувате вашите емоционални промени во расположението, далеку од очите на наследниците.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.

Продолжува на страна 2