Се вратил црниот лебед во Охрид

868

Црниот лебед со име Лилит, инаку подарок на белградската зоолошка градина и лајонс клубот Лихнидос од Охрид уште од 2016 година, се вратил во Охридското езеро за Водици. 

Црниот лебед бил застапен и во седумдесеттите години, но човечката негрижа си го сторила своето.

ФБ корисникот Зоран Профа Тунтев овој настан го одбележа на свој начин:

“Сакајте ги животните. Ним Господ им подарил зачеток на мисла и тивка радост. Не нарушувајте ја таа мисла, не мачете ги, не одземајте им ја радоста. Не противете се на Божјата намера.” – Ф. М. Достоевски

"Сакајте ги животните. Ним Господ им подарил зачеток на мисла и тивка радост. Не нарушувајте ја таа мисла, не мачете ги,…

Gepostet von Zoran Profa Tuntev am Dienstag, 21. Januar 2020