Се плашите да почнете нова љубовна врска?!

916

Секој од нас во одреден момент од животот почувствувал страв од тоа да се нурне во нова врска.

Кога по многуте не успешни обиди разочарувањата се нижат еден за друг, желбата за среќна врска или семејство се повеќе се претвора во присхолошка бариера или страв од чувството.

Повеќето од нас обидуваат повторно на ист начин да пристапат во решавањето на проблемот, но исто така и се прашуваат дали резултатот ќе биде ист. Ако резултатот не ни одговара, логично е да промениме нешто во нашиот пристап, нели…!?

Не знеме што треба да промениме во својот пристап. Но, можеме да наброиме некои од најчестите причини за не успехот во врските.

1) Не сме подготвени за прекрасна врска.

2) Изборот на несоодветен партнер.

3) Нема ни вештини за креирање и одржување на здрава интимна врска.

4) Одбинеи сте премногу брзо.