“Се омажив невина и ја завршив својата прва брачна ноќ во соба за итни случаи”

235

Се омажила на само 19 години, но наскоро открила дека не е во состојба да води љубов. Кендра Блер (39) пораснала во строго христијанско семејство и како тинејџерка одлучила дека нема да ја изгуби невиноста пред брак.

Се омажила на само 19 години, но наскоро открила дека не е во можност да води љубов, бидејќи тоа било болна агонија за неа.

Таа беше дијагностицирана со вагинизам – физичка состојба предизвикана од грчеви и контракции на вагиналните мускули, при обид за пенетрација. По 12 години без односи, парот реши да ја прекине својата врска.

Сега Кендра е повторно свршена и е решена да стори се што може за да има секс со нејзиниот иден сопруг, до 2022 година, кога планираат венчавка.

“За време на мојата прва брачна ноќ, пред 20 години, сфатив дека нешто не е во ред. Се чинеше како да имам коска во мене, што тогашниот сопруг не можеше да ја скрши. По неколку неуспешни обиди, отидов кај гинекологот, каде што имав непријатно искуство, бидејќи имав луда болка и не дозволив понатамошно испитување“, признава Кендра.

Оваа непријатна состојба е многу ретка и може да биде предизвикана од трауматски сексуални искуства, но и од психолошки бариери.

“Ми олесна кога докторот ми рече дека не сум го измислил ова и дека не сум единствената жена со овој проблем. Добив тампони за вежбање, но беше премногу болно”, вели таа.

Нејзиниот брак наскоро падна во криза, и поради овој и други проблеми, и по 12 години без ваков вид на интимна врска, таа се разведе од сопругот.

“Пред да раскинеме, му реков дека може слободно да има сексуални односи со други жени. Секако дека не го сакав тоа, но бев фрустриран, а исто така и тој”, вели Кендра.

Иако после тоа нагло и опадна самодовербата, Кендра наскоро го запозна својот сегашен вереник, кому веднаш му кажа за нејзината состојба. Сепак, не му пречеше и рече дека не е со неа поради секс.

За овој проблем започнала да оди на физикална терапија и со помош на вежби оваа состојба започнала да добива помал интензитет. Таа дури вели дека неколку пати успеала да има „делумни“ сексуални односи.

Сега таа е решена да продолжи со терапија и вежби, за да може да има што е можно понормален сексуален однос до нивната прва брачна ноќ.