Richard Lamm | Како во 8 точки би ја уништил Америка | Видео

209

Поранешниот гувернер и демократ Richard Lamm од Колорадо зборува за својот план како би ја уништил Америка. Еве како започнува неговиот план:

– Сакам да ви го преставам мојот план за уништување на Америка. Доколку мислите, како што мислат некои, дека Америка е премногу паметна, богата и себедоволна, не е доволно различна или премногу бела, јас го имам овој план. Еден автор има кажано дека сите големи нации се појавувале и пропаѓале и уште вели дека според „историската аутопсија“ сите големи нации извршуваат самоубиство. И еве го мојот план од 8 точки.

1. Воведување на ДВОЈАЗИЧНА и двокултурна држава.

Историјата покажува дека ниту една двојазична и двокултурна држава НЕМА внатрешен мир. Колку што знам не постои НИТУ ЕДНА таква без огромно количество на тензии, конфликти, па и граѓанска војна.

2. Измислување и воведување на мултикултурализам

Ова го делам на два дела. Прво – поаѓаме со идејата дека сите култури се еднакви и дека меѓу нив нема никаква разлика. Како и да биде невозможно да се зборува спротивното во врска со културите. Второ – за кое би се потрудил многу, е луѓето да продолжат со својот културен идентитет, каде што садот за претопување би го заменил со сад за салата.

3. Заедницата со најголем наталитет во таа држава треба да биде најмалку образована. И би додал уште една нејзина поткласа од неедуцирани, неинтегрирани и антагонистички настроени од кои 50 отсто не би завршиле никакво образование или барем да немаат завршено средно училиште.

4. Формирање на големи ФОНДАЦИИ од големите бизниси кои ќе ги финансираат овие напори. Многу пари би инвестирал во етничките идентитети и во ВИКТИМОЛОГИЈАТА. Ќе ги натерам да мислат дека за нивниот неуспех е виновно ЕДИНСТВЕНО мнозинството. Би отворил една цела ИНДУСТРИЈА НА ОБВИНУВАЊА.

5. Воведување на двојно државјанство. Во овој случај тоа би значело „поделена лојалност“.

6. ОВА Е МНОГУ ВАЖНО – сите овие теми би биле ЗАБРАНЕТИ ЗА ДИСКУСИЈА. Од нив ќе направам ТАБУ ТЕМИ, односно би забранил било какви критики. Оние кои ќе се осмелат да зборуваат би биле третирани како еретиците пред 200 години. Денес би биле наречени РАСИСТИ и би биле обвинети сите вакви луѓе кои би приговориле на моите идеи.

7. Би направил НЕВОЗМОЖНО, да се имплементира било каков закон против движењето на имигрантите. Би создал еден вид МАНТРА според која, ако имиграцијата некогаш била добра за Америка, би била добра и во иднина.

8. Мојот последен дел е МНОГУ ВАЖЕН. Би ја цензурирал оваа книга. Овој човек е опасен. И тој е опфатен со мојот план. Не ја читајте оваа книга.

Секоја сличност со друга држава е СЛУЧАЈНА!

Погледнете го во видеото: