Природна мешавина која лекува проширение вени и напукнатите петти

1362

Напукнатите петти, сува кожа, жуљеви и проширени вени се меѓу најчестите проблеми кои ги мачат безброј луѓе.

Постојат многу фактори кои можат да предизвикаат овие проблеми, вклучувајќи лоша исхрана, не доволна грижа, неудобни чевли, како и недостатокот на влага во кожата.

Сепак, можете ефикасно да се борите со вашиот проблем и тоа неверојатно со алатка за заштита, што се прави само од 2 состојки.

Се што треба да направите е да измешате 250мл 70% алкохол и 10 скршени аспиринат. Нека смесата да отстои 1-2 дена.

Потоа смесата се промешува и се става нае памук во неа. Памукот се става на петите, завиткајте ја со најлон и ставете чорапи.

Нека така отстои една ноќ. Наутро, измијте ги нозете и нанесете глицерин или маст.

Повторувајте ја оваа постапка, секоја вечер, во тек на 10 дена. Резултатите ќе бидат убави.