Позитивна мисла | Fidel Castro

183

Американците не разбираат дека нашата земја не е само Куба; нашата земја е целото човештво.

Fidel Alejandro Castro Ruz

Fidel Alejandro Castro Ruz е кубански револуционер, поранешен генерален секретар на Комунистичката партија на Куба и поранешен претседател и премиер на Куба. Роден е во Куба кај Биран на 13 август 1926 година. Според некои податоци, врз Фидел биле извршени 638 обиди за атентат, што е запишано во Гинисовата книга на рекорди.