Потресна животна приказна | Овие две сестри ги спојувало нешто многу поголемо од љубовта

632
Засекогаш поврзани - Дејзи и Вајолет Хилтон

Секој кој има брат или сестра знае што значи блискост. Особено додека се деца ги споделуваат играчките, времето, а можеби собата. Подоцна во животот, колку и да се блиски, патиштата малку  се разделуваат. И тоа е нормално.

Сестрите Дејзи и Вајолет Хилтон родени во раните дваесетти години, немале такво искуство. Тие секогаш биле поврзани, низ сите фази на животот и во секој момент.

Дејзи и Вајолет родени се со споени колкови. Но, тие на тоа не гледале како пречка. Напротив. Од тоа направиле кариера. Нивната приказна инспирирала дури два мјузикла на Бродвеј.

Сестрите Хилтон се родени во Брајтон, Англија. Нивниот деформитет ја плашел нивната мајка, па одбивала да ги храни. Дејзи и Вајолет ги посвоила Мери Хилтон која работела во барот во сопственот на жената која ги родила. Мери тогаш почнала да им наплаќа на гостите од барот за да ги ѕирнат и видат двете поврзани девојчиња една со друга.

Популарноста на овие близначки толку се зголемила, што Мери организирала турнеја по Германија и Австралија. Девојките настапиле дури и со Боб Хоуп во 1926 година.

По смртта на Мери Хилтон, сестрите во следните неколку години, до 1931 година, станале речиси затвореници на нивните нови менаџери, Еди и Мејер Мејерс, ќерката на Мери и нејзиниот сопруг.

Во колку не сакале да се појават пред публиката јаделе ќотек, а кога пораснале за мачењето што го преживеале ги тужиле Маерс за 100.000 фунти. Откако се ослободиле од ропството, Дејзи и Вајолет го смениле својот имиџ и започнале свој самостоен шоу.

Продолжува на страна 2