Подмладете се со овој делотворен изртен орев

118

Сите веројатно сте чуле за изртена пченица и делотворноста на истата. Пченицата ја ставате во вода, па ја процедувате и ја чекате да изрти.

Изртената пченица има 100 пати повеќе вредност од обичната пченица.

Но малку луѓе знаат за одличниот рецепт со изртен орев чија сила се зголемува за 1000 пати по двонеделно изртување.

Рецепт

1 кг ореви со лушпа прелијте ги со ладна вода. Водата мора да го покрие секој орев. Држете ги на прозорец (каде има светлост и сонце) 2 недели, а водата менувајте ја на секои два дена. Два пати дневно помешајте ги оревите.

По 2 недели оревите се подготвени за јадење. Искршете ја лушпата и изедете ги изртените ореви. Остатокот чувајте го во фрижидер во истата вода.

Примена – Дневно изедете 3 излупени ореви, наутро и навечер.

Изртените ореви целосно ќе ја подмладат секоја клетка во вашето тело, ќе го обноват имунолошкиот систем, а исто така и нервниот, ќе ги нахранат вашите коски и ќе ја подобрат циркулацијата на телото.

Доколку имате проблем со панкреасот, овие ореви не смеете да ги консумирате.