И ова треба да се знае ! Нова бугарска шема на крадење автомобили

252

Монета, вметнетната меѓу рачката и бравата на вратата, го спречува далечинското заклучување.

Возачи, внимавајте. Измислија нов начин да го отворат вашиот автомобил и да го украдат. Затоа проверувајте насекаде внимателно и обрнувајте внимание на сите врати на возилото пред да излезете од него.

Меѓу крадците веќе добива на популарност нов метод за кражба, за која едвај некогаш сте слушнале.Криминалците стануваат високо обучени. Тие користат фин медод без кршење и бука за да го обијат вашето возило.

Пред да влезете во автомобилот, погледнете ги сите врати. Осигурете се дека таму нема набиено монета – меѓу рачката и бравата. Ако сте го пропуштиле овој момент и едноставно сте си заминале од вашето возило, тоа најверојатно ништо нема да се случи во тој овој момент.

Но во текот на ноќта, ќе останете без колата . Вие се сигурни, бидејќи си враќате во мислите дека сте заклучиле и се оди преку системот за далечинско управување со аларм….

Но бидејќи проблемот е спречен со заклучувањето на едната врата, тогаш за криминалецот ќе биде исклучително лесно да ја отвори токму таа.

Значи пред да се занесете во заслужена одмор, по дневните обврски нека не ви домъзи, ако сте особено ви Бугарија да ги видите внимателно секоја од вратите, за да не се разбудите непријатно изненадени!