Племе во кое жените ги дојат и бебиња на животните од џунглата | Фото/Видео

88

“Овие луѓе не се само во близина да природата, тие се дел од неа”, раскажува фотографот Доменико Пулиезе.

Густите и темни џунгли на амазонскиот регион негуваат многу неизвесности. Во непроодни Дебра на Бразил живе индијанското племе Ава, што до ден денешен почитува древни традиции. Жените од ова племе, освен сопствените бебиња дојат и миленичиња на различни диви животни, на пример Верверица.

Секое семејство од племето Ава држи некакво кротко животно од џунглите. Тоа се одвоило од мајката на семејството и не може да се храни. Фотографот Доменико Пулиезе успеал да навлезе меѓу оваа затворена заедница и да направи фоторепортажа.

“Тие дојат Верверица и мајмунчиња на ист начин како и нивните бебиња. Тие се толку блиски до природата, тие се дел од самата природа“, раскажува тој.

Според него само кога ќе погледнеме на” обичаите и начинот на живот на оваа народност, разбираме колку далеку сме отишле “на патот на развојот и напредокот.