Пет факти кои не сте ги знаеле за пенисот

1849

Ви даваме објаснување за нештата што би ве интересирале за најлојалниот машки пријател, но никогаш не сте се осмелиле да прашате.

Мислите дека знаете сè за вашиот најдобар пријател и лојален придружник? Тестирајте го вашето знаење со овие пет помалку познати факти за машкиот полов орган.

  1. Пенисот може да се скрши

И покрај тоа што во пенисот не се наоѓа “коска”, вашата гордост сеедно можете да ја скршите. Таквата повреда се нарекува фрактура на пенисот и воопшто не е безопасна. Ако може да им се верува на лекарите, фрактурата е придружувана со забележливо крцкање, по што на пенисот се нафрлаат темни нијанси на сина и црна боја, која редовно ја следи речиси неподнослива болка. Сепак, добрата вест е дека такви фрактури во целина се многу ретки и обично се јавуваат кај помладите мажи. Ако сакате да избегнете тоа да ви се случи и вам, секогаш бидете нежни во “манипулирање “со него, без разлика што и да правите. Исто така, имајте на ум дека 80 проценти од фрактурите се случуваат за време на сексуалниот однос, додека жената е горе.

  1. Повеќето од пенисите во светот не се обрежани

Нам во Хрватска оваа информација не нѝ е толку невообичаена, но веројатно е на жителите на многу земји низ целиот свет. Според истражувањето на Светската здравствена организација, околу 30 проценти од мажите во светот се обрежани. Се разбира, овој процент значително варира во однос на верското и националното определување. Речиси сите мажи на еврејската и исламската вера се обрежани, а заедно сочинуваат речиси 70 проценти од населението на обрежаните мажи во светот. Од друга страна, процентот на обрежаните мажи во традиционално мнозински христијански земји е значително понизок, а единствениот исклучок е САД, каде што околу 75% машка популација се обрежани мажи.

  1. Вашиот пенис има облик на бумеранг

Спротивно на она што многугодишното искуство на гледање во сопствените панталони ве учи, дека вашиот пенис всушност има облик на бумеранг. Се разбира, се работи за целиот пенис, а не само за видливиот дел. Ако не ни верувате, погледнете на Гугл ” MRI penis ” и видете како изгледа пенис снимен со магнетна резонанца. Еден од хируршките методи за зголемување на пенисот е сечење на лигаментите кои го држат коренот на пенисот и “преместување” неколку центиметри навнатре во карлицата. Сепак, бидејќи оваа постапка носи голем број на несакани ефекти, никако не ви ја препорачуваме.

  1. Вашиот пенис навистина има своја волја

Сигурно и сами забележавте дека вашиот пенис често делува независно од вашата волја – колку пати ви се едноставно случило да “добие” ерекција во сосема несоодветна ситуација, во која не постои ништо што можете да направите за да го отстраните вашиот “срам”. Причината за ова е фактот дека пенисот го контролира дел од нервниот систем, кој не е секогаш под свесна контрола на вашиот мозок. Истиот нервен систем ја контролира работата на срцето и крвниот притисок, на што, исто така, немаме речиси директно влијание. Кога сме под голем стрес, пенисот се повлекува во себе, додека од друга страна мажот може да добие ерекција, додека прави работи како кревање тегови. Сето ова го прави пенисот одличен показател за општата состојба на нервниот систем кај мажот.

  1. Пушачите имаат помал пенис

Истражувачите од Универзитетот во Бостон мереле ерекција на 2.000 луѓе и заклучиле дека постојат “статистички значајни” разлики помеѓу должината на пенисот во ерекција кај пушачи и непушачи – околу 1,5 центиметри. Поради својот тесен дијаметар, артериите во пенисот се многу подложни на оштетувањето предизвикано од пушење, со што се намалува протокот на крвта, кој влијае на должината на пенисот. Исто така, пушењето влијае на способноста на телото да произведе протеин наречен еластин, кој е составен од еластични својства и е од суштинско значење пенисот да ја постигне својата целосна должина.
Толку за мачо Марлборо каубој .