Пет добри причини да бидете без партнер

162

Да се биде без партнер не значи да се биде и осамен. Слободните девојки имаат повеќе време да се посветат на своите потреби и исклучиво на себе си.

Пет причини зошто е подобро да се биде „сингл“:

Секогаш бидете на прво место

Напавете нешто за себе, нешто што сакате и во што уживате, било тоа да е јога или часови по готвење. Важно е да правите исклучиво тоа што ви одговара.

Себичноста не е секогаш лоша работа

Кога немате партнер не правите компромиси и единствено важно е што вие сакате. Иако на почеток изгледа како голем предизвик да се донесуваат одлуки без консултциии со другиот, на крај всушност станувате независна и силна личност.

Фокусирајте се на сегашноста

Ако сте од тие кои се планираат однапред или премногу ја анализираат ситуацијата, најдобар начин за прекинување на тие навики е времето да го поминувате сами. Направете план и почнете да работите нешто сами, а телефонот оставете го дома, така да ништа не може да ве попречува.

Препуштете се и уживајте во времето кое го поминувате сами

Гледајте ја омилената телевизиска емисија или читајте книга и уживајте во тоа. Практикувајте ги тие „себични“ моменти често.

Животот почнува кога ќе ја напуштите комфорната зона

Направете нешто што е голем предизвик за вас или дури предизвикуква доза на страв, нешто што се наоѓа вон зоната во која се чувствувате сигурно. Прекинете ја рутината и направете нешто невообичаено, одете сама во кино или прошетајте, можеби ќе ви се допадне тоа.