Овој хороскопски знак е убедливо најголемиот материјалист 

208

За овој знак, материјалната безбедност е од најголемо значење. Затоа неговата работа и секоја работа е насочена кон стекнување.

Тој е претприемнички, обдарен со вродено чувство за бизнис, непоколеблив во реализацијата на своите планови.

Тој ги манифестира сите свои квалитети во која било област на работа и со тоа достигнува највисоки сфери и може да зазема највисоки позиции во општеството.

Тој не се двоуми да се поврзе со важни и влијателни луѓе кои може да му бидат корисни.

Од друга страна, тој лесно ја добива довербата од другите, кои во него гледаа исклучително способна личност за соработка.

Тајната на неговиот успех во бизнисот лежи во неговата интелигенција, фокусирана првенствено на практични проблеми, како и во неговата способност објективно да се стави пред сите проблеми.

Тоа е БИК (помеѓу 21 април и 20 мај).