Овој човек поминал 14.000 км и спасил над 500 болни и повредени кучиња | Видео

2175

Едгард Перос со својата инвалидска количка поминал околу 14.000 км од периметарот на Мексико, спасувајќи ги повредените и болните кучиња.

Тој спасил скоро 500 кучиња во последните шест години. Неговата понизност и сочувство кон сите суштества е неопислива.

На пример, кога ќе најде куче кое е премногу повредено за да преживее, Едгардо легнува со него на патот, за да има друштво во моменти додека се преселува на друг свет.

Неговиот несебичен став и љубовта кон овие животни и луѓето што ги среќава се неверојатно инспиративни.

Едуардо (49) ја препознава болката на кучињата што ги наоѓа како напуштени по патиштата и ги спасува.

Она што најмногу го боли не се оставенире кучиња, туку луѓето што го прават тоа. Тој смета дека на секој што се наоѓа во оваа ситуација, без разлика дали е личност или животно, му треба дружба и љубов. Во изминатите шест години, тој спасил и нашол дом за повеќе од 500 болни и повредени кучиња. Пропатувал скоро 14.000 километри, а до целта има уште 1.432 километри.

Едгардо има свои три кучиња кои му се верна придружба уште од почетокот на своето шестгодишно патување. Тој на болните кучиња им овозможува лекување, сите ги вакцинира и кастрира, а потоа им наоѓа дом.

Погледнете и видео каде е Едгардо и што прави сега:

Edgardo Perros – Saviour of the Dogs

A few months ago I was driving out of the small Mexican town of Mazunte, Oaxaca, when I saw a peculiar sight on the side of the road. A man was pushing a trolley along the road and surrounding him were dogs. Dogs were on top of his trolley. Dogs were behind him, in front of him and by his side. Tails were wagging furiously, barks were sounding and he just kept pushing his trolley through the heat. This is the story of Edgardo Perros. Thank you to Fernando Cortez Marques from https://www.facebook.com/videosforacause/ for all his help in shooting this project with me and editing all the Spanish interviews!Thank you to Laurie Alexander for helping with the logistics and thank you to Sat Chit Ananda for his translation work. If you would like to contribute to Edgardo and his journey, follow this link:https://www.paypal.me/SalvaPerrosAlso, take a look at his Facebook page Edgardo SalvaPerros!

Gepostet von The Yogi Photographer am Dienstag, 22. Oktober 2019