Одберете една племенска маска и откријте каква личност сте

473

Дали некогаш сте размислиле зошто одбирате одредени нешта? Што всушност кажуваат вашите избори за вас?

Овој тест ќе ви помогне да ги одговорите овие прашања.

Погледнете ја сликата, одберете една од маските и прочитајте каква личност сте навистина.

1. Маска што зборува

Вие сте личност која одлично се изразува. Владеете со комуникацијата и вашите зборови се вашето најмоќно оружје. Противниците ги победувате со разговор и не ви е потребен многу труд за тоа. Ја разбирате вредноста на зборовите и внимателно ги одбирате пред да кажете нешто. Знаете дека зборовите можат да лечат, но и многу да повредат. Поради ова секогаш кога зборувате, зборувате за доброто на сите.

2. Маска што се смее

Вие сакате да се забавувате и не се нервирате премногу од она што го зборуваат другите. Се смеете и се забавувате во секоја прилика. Живеете во сегашниот момент и целосно го користите. Имате одлична смисла за хумор, која пак е знак за висока интелигенција. Ги разбирате шегите и ја користите секоја прилика да споделите некоја.

3. Налутена маска

Најверојатно имате и темна страна. Под површината се крие бес кој во секој момент може да експлодира. Но ова не значи дека не можете да го контролирате. Вие сте смирени, но не сакате да ве провоцираат. Кога ќе се случи тоа, враќате со целата ваша сила. Вас не би требало да ви замеруваат бидејќи последиците се страшни.

4. Тивка маска

Вашата вистинска сила лежи длабоко во вас и вие сте свесни за вашите способности. Сепак сте скромни, а оваа скромност ве приземјува. Сакате да поминувате време сами со себе и да се дружите со најблиските пријатели. Знаете дека не сите можат да ја разберат вашата вистинска вредност. Сакате да бидете со луѓе кои ве прифаќаат онакви какви што сте, наместо со луѓе кои сакаат да ве променат.

5. Маска на воин

Вие имате дух на воин. Вие сте едни од ретките кои не се откажуваат дури и кога сите останати ќе го направат тоа. Издржливи сте и жестоко се борите. Вие сте личност која постојано го дава својот максимум и можете да се насмевнете дури и кога сте навистина повредени.

6. Маска на свештеник

Вашата интуиција е многу развиена. Добро ги читате луѓето и ги разбирате нивните перспективи. Исто така имате и добро развиена емпатија. Можете да се ставите во туѓа кожа и да го видите светот од туѓа перспектива. Вашата емпатија е навистина вредна и ја користите за да им помогнете на другите. Вие сте навистина ретка личност.

7. Маска на исцелител

Вие имате огромно срце и многу добра душа. Вие сте љубезни и секогаш им помагате на другите. Излегувате од вашата удобна зона само за да помогнете некому. Најдобрата ваша особина е тоа што помагате без да барате нешто за возврат. Го правите ова бидејќи знаете како е кога нема кој да ви помогне кога имате потреба од тоа.

8. Маска на владетел

Вие сте родени лидери. Некои луѓе се едноставно родени за да направат промена, и токму вие можете да се пофалите со тоа. Вешто ги користите вашите способности и секогаш сте пример за другите. Не сакате сами да уживате во својот успех, па секогаш имате некој покрај вас. Луѓето ве почитуваат и ве следат бидејќи навистина ве сакаат.