Овие три знаци на хороскопот живеат најдолго

61

Во 1955 година, геронтолошката истражувачка група Сод состави список на податоци за најдолговечните луѓе, а истражувањата покажаа дека луѓето родени во овие 3 хороскопски знаци живеат најдолго.

Долготрајниот живот подразбира здрави навики, квалитетна исхрана, помалку стрес и генетика, а студиите на податоци за стогодишници посочуваат дека луѓето кои се родени во знакот на рак се најдолговечни, а потоа следат луѓето родени во знакот на Девица и Овен.

Кога ги анализирате карактеристиките и склоностите на овие хороскопски знаци, не е изненадувачки што овие 3 знаци се први на списокот на долг и среќен живот.

Рак

За раковите се верува дека живеат до зрела старост затоа што имаат тенденција да водат здрав начин на живот. Тие се емотивни и сакаат да поминуваат што повеќе слободно време со своите најблиски, особено со децата. Луѓето родени под овој знак се исклучително грижливи и посветени на своето семејство. Токму тоа им носи внатрешен мир и чувство на задоволство, а поради луѓето што ги сакаат, тие се чувствуваат должни да се грижат за себе и за своето здравје.

Продолжува на страна 2