Отворено писмо на девојка ги запали социјалните мрежи | Еве зошто сум сама!

317

Отворено писмо на една девојка ги запали социјалните мрежи во регионот.

Таа е сама, атрактивна, има 27 години и веќе две години не може да најде момче. Во целост ви го пренесуваме писмото:

“Имам 27 години, независна сум, паметна, атрактивна и во согласност со најновиот тренд на “сингл”. Благодарение на добрите гени од моите родители немам проблеми да го привлечам машкото внимание, но по само неколку “дејтови” губам интерес за нив.

Сите од моето опкружување, вклучувајќи ги, се разбира и моите родители, ми зборуваат дека моите очекувања се премногу високи и дека би требало да ги спуштам критериумите. Јас не се согласувам со нив. Мојата “шолја чај” е таму некаде и јас точно на време ќе дојдам до неа, а до тогаш, ајде да ја решиме мистеријата: “Зошто сум сингл?”

Сама сум, бидејќи одбивам со партнерот да гледам филмови, кој не ми се допаѓаат и да ја слушам музиката од која ми се крева косата на главата.

Затоа што мојот јазик е подолг од умот и на првиот состанок прашувам:

“Кој прашок го користи твојата мајка?”

Со изненадување ми одговара:

“Како знаеш дека мајка ми ги пере работите?”

Премолчено одмавнувам со раката и преминувам на друга тема, додека без глас во себе одговорам:

“Затоа што мирисот од твојата маица ми ги штипе очите и е испеглана како во истиот момент да си ја симнал од закачалка од ексклузивен бутик.”

Јас сум сама, бидејќи не можам да се потврдам со глава кога мажот вели: “Ти ќе ме чекаш дома со подготвен ручек, а јас после работа ќе гледам фудбал и ќе пијам пиво.”

Продолжува на страна 2