Остеопороза | Ова е болеста од која заболува една од три жени во менопауза

3659

Освен што треба да се вежба повеќе, да се престане со пушењето и да се намали количината на кафето, експертите препорачуваат дека од дваесеттата година треба да почнете секојдневно да внесувате 700 мг калциум во телото.