Огромна трага од непозната цивилизација откриена во Босна

354

Научниците претпоставуваат дека 30-тонскиот топка може да доаѓа од вонземјани.

Необичен артефакт беше откриен за време на ископувањата од босанскиот истражувач Семом Османагиќ недалеку од селото Завидовичи. Тоа е огромна камена топка високо како човек со голема содржина на железо. Дијаметарот му е 1,2-1-5 метри и тоа е најголемата камена топка, меѓу оние кои веќе открил Османагиќ.

Тој и група други научници се убедени дека на територијата на Босна има древни објекти во форма на пирамида, а камените orbs е потврда на тоа. Османагиќ уверува дека пирамидата и областите се создадени од непозната цивилизација која постоела на Балканот пред 15 000 години.

Тој додава дека го изучува веќе 15 години камени orbs по целиот свет и видел слични во Костарика, Турција, Мексико, Тунис, на Великенските и на Канарските Острови. Но топка, отворено во Завидовичи е најголемата во светот и тежи околу 30 тони, што е доказ дека тоа може да има и вонземско потекло.

Во Босна веќе се уништени десетици такви области поради легендите дека во јадрата им има злато.