ОД ЖИВОТНИТЕ НАЈВЕЌЕ МОЖЕТЕ ДА НАУЧИТЕ ЗА ХУМАНОСТА

200

Мештаните ѝ дале ананас со експлозив во него.

Од експлозијата во устата тешко ѝ ги повредиле јазикот и устата. Со силни болки и глад се шетала околу селото, но од повредите не можела ништо да јаде.

На сите им верувала.

Кога го изела ананасот, тој експлодирал. Сигурно била шокирана не размислувајќи за себе, туку за младенчето што требало да го роди за 10 до 20 месеци.

– Таа не повредила ниедно човечко суштество, ниту кога трчала по улиците со силни болки и страдања по селото.

Не срушила ниту еден дом.

Тоа е затоа што за разлика од луѓето, таа била полна со добрина.

Таа ја потопила главата и дел од телото во реката за да не дојдат мувите и инсектите до нејзините повредени делови од телото.

По неколку обиди на ренџерите да ја спасат, слоницата на крајот умре.

ОД ЖИВОТНИТЕ НАЈВЕЌЕ МОЖЕТЕ ДА НАУЧИТЕ ЗА ХУМАНОСТА.
ЗАСРАМЕТЕ СЕ …НЕ СТЕ ДОСТОЈНИ ДА ВЕ НАРЕКУВААТ ЛУЃЕ.