William Shakespeare | “Секогаш се чувствувам среќен, а знаете ли зошто”?

331

Затоа што не очекувам ништо од никого!

Проблемите не се вечни, тие секогаш имаат решение, единственото нешто што не се лекува е смртта.

Не дозволувајте никому да ве навредува, понижува или ја намалува вашата самодоверба. Викањето е инструмент на кукавиците, на оние кои не мислат.

Секогаш ќе сретнуваме луѓе кои не обвинуваат за нивните проблеми и сите ќе го добијат она што го заслужуваат. Мораме да бидеме силни и да ги реанимираме падовите што ни ги наметнува животот, да не потсети дека по темниот тунел полн со осаменост, доаѓаат многу добри работи.

Пред да зборувате… Земете здив.
Пред да кажете било што … Слушајте.
Пред да критикувате … Погледнете се.
Пред да напишете …. Размислете.
Пред да повредите … Погледнете.
Пред да се откажете …. Обидете се
Пред да умрете … УЖИВАЈТЕ!

Најдобрата врска не е врска со идеална личност, туку врска во која секој човек учи да живее со недостатоците на другиот и знае да се восхитува на неговите добри особини.

Кој не го цени она што го има, еден ден ќе се пожали дека го изгубил, а оној што еднаш пати ќе го добие заслуженото.

Ако сакате да бидете среќни: направете некого среќен; ако сакате да примате: дајте си малку, опкружете се со добри луѓе и станете еден од нив.

Запомнете: понекогаш, кога најмалку очекувате, ќе има и такви кои ќе ви дадат добро искуство!

Никогаш не го расипувајте вашиот подарок од минатото.

Силната личност знае како да си го одржува животот во ред.

Дури и со солзи во очите се прилагодува со насмевка и вели: ДОБРО сум.