Од устите на умирање | Ова се петте работи за кои луѓето најмногу жалат пред крајот на животот!

412

Дознајте на време!

Поранешна медицинска сестра има објавено книга во која таа издвојува пет работи за кои обично жалат оние кои умираат, бидејќи тие работи не ги направиле кога можеле.

Bronnie Ware, британска медицинска сестра, која се грижела за луѓето во последните недели од нивниот живот, вели дека е изненадувачки што тие кои умираат главно се покајуваат за пет многу слични работи.

  1. Да си допуштев барем да бидам посреќен

  • “Ова е изненадувачки честа причина. Многу луѓе сфаќаат на крајот на животот дека среќата е избор. Многу луѓе само се заглавени во рутината. Заради стравот од промени луѓето глумат и пред другите и пред себеси дека се среќни. Но, длабоко во себе, сакаат добро да се насмеат и повторно да имаат малку лудило во својот живот”, заклучува авторот.
  1. Барем да останав во контакт со пријателите

  • Многу луѓе не ја сфаќаат вистинската вредност на старите пријателства сѐ додека не сфатат дека ќе ги загубат засекогаш, а потоа често не е можно да ги пронајдат и да стапат во контакт со нив.
  1. Би сакал да имав храброст да ги изразам моите чувства

  • “Многу луѓе ги потиснуваат чувствата, со цел да го задржат мирот со другите. Ова резултира со животот кој може да се опише со фразата “средна жалост”. Никогаш нема да станат она што навистина би можеле да станат. Многу од нив се разболуваат поради незадоволството и болката што ги чувствуваат, а никогаш не ги изразиле или ги разрешиле.”

Продолжува на страна 2