Обезбедете дополнителна енергија со производи од зелената долина

68

Оревите содржат триптофан – важна аминокиселина, која му помага на телото да произведува серотонин.

Ореви

Оревите содржат триптофан – важна аминокиселина, кој му помага на телото да произведува серотонин. Овој т.н.. “Хормон на среќата” се грижи за доброто расположение и помага да се избориме стресот.

Аспарагус

Аспарагус се еден од најдобрите извори на фолна киселина, позната уште како витамин B9. Таа е потребна за синтеза на хормоните – допамин, серотонин и норадреналин. Тие од своја страна пак ни помагаат да се справиме со лошото расположение.

Свеж лук

Овој вкусен пролетен зеленчук содржи алицин, одговорен и за специфичен мирис. Но може да направи чуда со фигурата, бидејќи ни помага во борбата со килограмите. Алициноът нè штити од прејадување, како стимулира чувството на ситост во мозокот.

Мешункаста храна

Гравот е многу погодна храна, ако сме на диета.

Продолжува на страна 2