Нож во грб за секоја врска | Психолозите посочуваат 10 работи кои се бетер од прељубата

305

Овие работи ги уништуваат дури и најсилните врски!

Нема сомнение дека прељубата може да ја уништи врската или неповратно да ја оштети, но тажната вистина е дека постојат работи што можат да бидат дури и поболни од изневерувањето.

Американскиот терапевт Мет Лундквист објави листа на работи кои можат да ги уништат и најсилните љубовни врски.

А, меѓу 10-те најголеми „ножеви во грб“ за секоја врска, се наоѓаат:

Кога партнерот ја користи својата моќ да го контролира другиот

Во врска, можно е еден партнер да има повеќе приходи, моќ или статус. И кога тоа е случај, можно е тој да ја искористи таа моќ против својот партнер, свесно или несвесно, и во повеќето случаи тоа може да биде поопасно од изневерувањето, според Лундквист.

Секаков вид на физичка повреда

„Нема никакво оправдување за физичка повреда во врската. Овој вид на однесување треба да се сфати сериозно и најдобро е да се направи физичка дистанца се додека не се решат овие проблеми“, вели Лундквист.

Продолжува на страна 2