Незгодна мозгалица на многумина им создаде хаос | Колку триаголници гледате на сликата?

126

Твитер брзо стана вирален со повеќе од 2 400 понудени одговори, а на корисниците на прашањето колку триаголници гледаат на сликата, одговориле од 4 до 45.

@Jiteshpillaai неодамна сподели навидум едноставна загатка на Твитер, но многу корисници брзо се увериле дека, барем во овој случај, работите не се како што изгледаат на прв поглед.

На објавената фотографија со рака е нацртан триаголник преку кој се исцртани неколку прави црти, правејќи така неколку помали триаголници, но точниот одговор, за кој некои биле сигурни дека знаат, изненади многумина … Тука, имено не е, како баш како другите мислеле, дека доволно е да се пребројат малите триаголници во триаголникот, пренесува Popsugar.

Овој твит брзо стана вирален со повеќе од 2 400 понудени одговори, и на прашањето Колку триаголници има на сликата? корисниците даваа различни одговори, од 4 до 45.

Кој е точниот одговор?

Продолжува на страна 2 ⇓