Некои работи од кои вистинскиот маж треба да се откаже

1110

Со староста, сметаме дека многу работи се менуваат во нашите животи, често без никакво предупредување. Нашите цели и приоритети се менуваат со годините, нашите желби трпат трансформации.

Одеднаш излегува дека дремењето пред телевизорот ни е поудобно од највисокиот стол во ноќниот бар, а гледањето на убав филм се покажува како позабавно од шлаењето по локали со пријателите.

Кога ќе го достигнете овој момент е подобро веќе да сте го пронашле човекот со кого ќе ви е пријатно навечер да си седите дома – човек со кого ќе сакате да го изградите вашиот живот и со кого ќе сакате заедно да ја реализирате промената во своите приоритети.

Непријатен дел од промената се изгубените луѓе и нешта од животот, кои долго време биле дел од нашето постоење.

Ако сте маж, кој по секоја цена сака да ја задржи жената со која сте во моментот, за да не се претвори и таа во дел од промената, добро е да сфатите дека ќе треба да се откажете од некои работи во името на заедничката иднина.

А еве ги и 5-те работи кои треба да ги напуштите пред предметната жена да одлучи да ве напушти вас:

Лошите навики

Можеби имате навика да трошите пари или не ви треба комуникацијата. Можеби сакате навечер да одите на тренинг или по јадење, наместо да се приберете. Кога сепак ќе најдете соодветна жена, ќе треба да се ослободите од навиките кои на еден или друг начин ја дразнат. Исто така треба да се претворите во вистинскиот за неа маж, ако сакате таа да ве сака и да сака да гради иднина со вас.

Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.

Продолжува на страна 2