Недостатокот на секс ја уништува жената

129

Со регуларниот сексуален живот можат да се пофалат 45% од жените во западните земји, според статистиките.

Кај другите 30% сексот е периодичен, а кај останатите тој или недостасува или се случува крајно ретко. Во исто време лекарите уверуваат дека здравјето на жената се оштетува од недостатокот на секс – како од физиолошка, така и од психолошка гледна точка.

Се смета дека на една половозрасна жена ѝ е потребен од 2 до 5 пати секс неделно. Негативните последици од недостатокот на регуларниот сексуален живот се појавуваат уште на 2-3 месец од “сексуалните пости”. Жената станува повозбудлива, раздразлива, без повод може да го подигне својот глас или да се кара или обратно – да се расплаче.

GoldenEye': That Crazy Xenia Onatopp Sex/Fight Scene In The Sauna | Decider

Недостатокот на секс особено јасно избива на надворешноста на жената – почнува да се оштетуваат кожата и косата, побрзо се појавуваат првите знаци на стареење. А, при долг недостаток на секс жената може да развие и сериозни болести на репродуктивниот систем, тврдат гинеколозите.