Еве како да се намали стресот и да се смират нервите за само неколку минути!

552

Со покомплицираните механизми на нашето општество, почесто доживуваме стрес. Секојдневниот живот повеќе никој не го штеди.

Да се ослободите од стресот и да ги смирите нервите за неколку минути – дали тоа е можно? Хм … Некои, веројатно, помислиле дека тоа е повторно некоја измислица, од која нема корист.

Но, сега ќе дознаете дека тоа сепак е можно, затоа што веднаш можете да ја пробате оваа вежба за која ќе ви бидат потребни само 2 ореви.

Ова е одлично решение на медицината за сите оние кои, од време на време, доживуваат нервна напнатост.

Методот делува моментално. Направете масажа на дланките со ореви:

Малкумина знаат дека на нашите дланки се наоѓаат активни точки кои одговараат за работата на внатрешните органи. Со притискање, можеме да се ослободиме од разни болести!

Многу е убаво да се почувствува допирот на оревите лушпи на дланките. Овој природен материјал не може да се спореди со ниту еден друг акупунктурен масажер.

Вежба за брзо опуштање и релаксација

1. Земете по два ореви во секоја дланка и правете со нив кружни движења.

2. Ставете ги оревите во средината на дланката, нежно притиснете ја дланката со другата дланка, и правете кружни движења.

3. Лесно масирајте ги врвовите на малите прсти од едната и другата рака.

Ваквите вежби се одличен начин кој помага за брзо смирување во екстремна ситуација. Проверете го овој метод и обавезно споделите го со вашите пријатели.