Не се задржувајте на овие 12 места, најголеми расадници на корона!

1604

Епидемијата на коронавирус може за нијанса да опаѓа на глобално ниво, но тоа сигурно не значи дека КОВИД-19 е помалку опасен.

Д-р Сара Кејт, професор по хирургија во Њујорк, објасни колку е важно покрај носењето маски да се држиме настрана од затворените простории и поголем број луѓе на едно место.

„Најголем ризик од инфекција се затворените простори каде има гужва“, вели Кејт.

Во исто време, таа наведе 12 места кои се особено опасни и кои, ако таа и нејзините колеги се прашуваат, никогаш не би оделе оваа година, ако не мораат.

1. Јавен тоалет

2. Банка

3. Мали ресторани

4. Кафулиња

5. Цркви

6. Спортски сали

7. Базени

8. СПА центри

9. Трговски центри

10. Концерти

11. Кина

12. Забавни паркови