Најзлобните хороскопски знаци кои повеќе уживаат во туѓата несреќа отколку во својата среќа 

948

Во современиот свет, има сè повеќе луѓе кои црпат енергија од нас и ја „хранат“ својата душа со фактот дека на другите не им оди добро.

Астролозите велат дека таквите луѓе, „енергетски вампири“, најчесто се раѓаат во овие хороскопски знаци:

Стрелец

На прв поглед, тие изгледаат љубезно, но тоа е само нивна маска. Стрелецот никогаш нема да пропушти можност да го добие она што му треба од некоја личност. Тие се вешти манипулатори и ги користат луѓето за да ги постигнат своите цели.

Тој ќе стане ваш најдобар пријател, потоа ќе го земе она што му треба од вас, а потоа ќе ви го сврти грбот и повеќе нема да ви се јавува.

Јарец

Во овој знак се раѓаат луѓе кои им завидуваат на сите за нивниот успех. Тие сакаат да шират приказни за други луѓе и да уживаат во страдањата на другите.

Во нивната крв е да ги понижуваат луѓето и тие често мислат дека се во право и дека немаат никакви маани. Кога се чувствувате лошо во животот, Јарецот секогаш ќе биде наоколу да дотури сол на раната.

Близнаци

Близнаците честопати несвесно излегуваат лоши. Тие бараат внимание од другите, но кога некој близок ќе се најде во неволја, тие не знаат како да бидат поддршка. Тие не се толку завидни колку што не можат да бидат утеха и рамо за плачење.

Рдноставно не знаат кои се одговорностите и обврските. Тие ќе ве повредат, а потоа ќе се однесуваат како ништо да не се случило.

Лав

Претставниците на овој хороскопски знак едноставно сакаат да му го уништат животот на оној што ги повредил. Тие се господари на одмазда, го прават тоа намерно и систематски.

Тие лесно губат нерви поради нечиј туѓ успех, ако некое лице се покаже добро, тој веднаш станува главен непријател на Лавот.

Претставниците на овој знак треба секогаш да бидат пред сите, на врвот и во центарот на вниманието, па затоа честопати чувствуваат љубомора и лутина поради туѓите успеси.

Скорпија

Тие уживаат да го уништуваат животот на луѓето, без посебна причина, тие едноставно уживаат во фактот дека некој страда.

Дури и да бидат откриени, тие ќе најдат многу причини да се оправдаат, но никогаш не ја признаваат својата вина.