Несакани изненадувачки причини за непостигнувањето оргазам

151

Постигнувањето на крајната радост во креветот не е задолжително за завршување на оваа пријатна, интимна окупација.

Тоа е резултат на многу работи кои во целост доведуваат до саканата екстаза. Вештините на партнерот имаат значење, вашето здравје и психолошка состојба, вашето сексуално искуство, работите кои ви се допаѓаат во кревет се само дел од околностите, кои помагаат за така саканиот среќен крај.

Но, постојат многу неочекувани причини зошто не можете да достигнете оргазам. Не брзајте да го обвинувате вашиот партнер пред да ги запознаете.

Го поминувате поголемиот дел од денот седејќи

Ако вашата работа вклучува седење во работна маса со часови на работен ден, ова може да биде една од причините зошто вашиот оргазам недостасува или тешко е да се достигне. На прв поглед, двете работи немаат никаква врска со едни со други, но тоа не е така.

Продолженото седење ги ослабува мускулите на малата карлица и вагината, што ги прави се повеќе инертни. Ова неизбежно влијае врз сексуалната функција. За да ги задржите во добра форма, станувајте и движете се секој час. Исто така можете да направите Кегел вежби во седечка положба.

Продолжува на страна 2