Август – месец за авантури меѓу чаршавите

1400

Што да се каже освен дека август е пред портите и дека треба да се подготвиме за сексуални авантури меѓу чаршавите.

Август е месец во кој навеќе се сексаме, заклучија научниците врз основа на спроведената анкета во организацијата на една британска компанија за сексуални помагала и играчки LoveHoney.

Витаминот Д би можел да биде клучот во целата приказна, затоа што истражувањата покажале дека мажите со повеќе витамин Д имаат повисоко ниво на тестостерон, а Сонцето го подига и нивото на допамин и серотонин.

Така, во истражувањето август ја доби престижната титула за најсекси месец во годината, а го следат уште два сончеви месеци, јули и јуни.

Со повисоко ниво на хормони, во летото се носи значително послободна облека што и доведува до послободно однесување и повеќе секс.

Ранг листа на месеци во кои најчесто водиме љубов

1. август
2. јули
3. јуни
4. мај
5. Декември
6. септември
7. април
8. октомври
9. март
10. јануари
11. ноември
12. февруари