Најгрубите грешки кои мажот ги допушта во врската

177

Секој комуницира со луѓето во неговиот живот според свој уникатен манир. Вистината е дека многу од конфликтите меѓу жените и мажите би можеле да бидат избегнати ако тие мислеа на ист начин.

За жал често претставниците на двата пола го доживуваат светот на малку поинаков начин. Оние често минимални разлики стануваат причина понекогаш за големи проблеми во интимните односи помеѓу мажите и жените.

Еве кои се 10-те најголеми грешки кои мажите ги дозволуваат во врските и кои можат да и ги уништат односите :

Тој не го почитува нејзиното присуство

Секоја жена има потреба од подароци, од цвеќиња, од внимание, од грижи. Таа има потреба да биде сослушана, а мислењето нејзино да биде почитувное. Не е потребно да ја претворате саканата во центар на универзумот, но сепак треба да ја терате да се чувствува сакана, почитувана и прифатена.

Не се обидува да ја разбере

Женските емоции понекогаш се тешки за разбирање – во една минута жената може да е среќна и возбудена, а во следната да е изнервирана и лута. За мажите тоа е тешко да се разбере, бидејќи тие се повеќе логички суштества. Сепак еден заљубен маж мора да најде начин да се разбере подлабоко и да ги разгледа како палета емоциите на својата сакана. Токму тие го прават животот поинтересен и возбудлив!

Страв од Неа

Жените сакаат да ги контролираат своите мажи, но вистината е дека тие не почитуваат страшливците и премногу претпазливи мажи.

За него има некој или нешто поважно од неа

Жените сакаат поклонување и комплименти. Нема жена која ќе прифати да ја игнорирате свесно. Понекогаш мажите имаат тенденција да се фокусираат во својата работа многу или се премногу обземени од свое хоби, од пријателите, од родителите и др. и забораваат да обрнат повеќе внимание на партнерот, дури и почнуваат да ја земаат здраво за готово.

Забелешка: Преземањето на оваа содржина е дозволено само ако го наведете изворот со задолжително линкување на нашиот домен и оригиналната статија!

Доколку сакате да прочитате повеќе содржини како оваа, препорачуваме да го посетите нашиот портал www.kukuriku.com.mk, а со лајк на нашата фан страна станувате дел нашето многубројно членство facebook.com/Kukuriku.mk/.

Продолжува на страна 2