На овој начин може да се купи стан на Балканот без да се мрдне со прст

261

25-годишна девојка од Загреб се решила на необичен потег. Таа сака да купи стан со помош на луѓе, а својата можност ја бара на платформата Go Get Funding. Како причина за оваа постапка го наведува фактот дека не сака да живее со кредити.

Веста за младата жена од Загреб, која преку платформа за финансирање се обидува да собере пари за нов стан во Загреб, предизвика не само реакции, туку и активности.

Друг млад брачен пар, следејќи го нејзиниот пример, започнале нешто што се нарекува „лов на донации“.

Што се однесува до Катарина Скрбин, која прва ја презеде иницијативата, досега собрала повеќе од 250 евра, за време на пишувањето, што значи дека луѓето почнале да одговараат на нејзиниот апел. Исто така, треба да се нагласи дека бројката постојано расте.

Иако се потребни уште многу донации до целта од 80.000 евра, не е исклучено девојката на крајот да успее во својата намера.

На овие простори има неколку платформи за финансирање на средства, кои служат главно како најважни канали за собирање пари, тоа најмногу значи претприемачи, бидејќи за нив е можност да соберат средства за разни проекти.

Ова се реализира со презентирање на проектите на Интернет, а потоа луѓе од целиот свет плаќаат пари за нивна реализација.

Овој проект се заснова единствено како донација.