Може ли да се заљубуваме одново и одново во партнерот?

883

Ништо не може да се спореди со вљубенoста.

Период во кој човек се чувствува неразумно среќен цело време. Период во кој чувствува “пеперутки во стомакот”. Период во кој ништо друго не е важно, освен омилениот човек.

За жал, заљубувањето не трае вечно. По него сепак (ако сте со вистинскиот партнер) доаѓа љубовта. Посилното и постојано чувство. Дури и да имате долга врска со некого, тоа не значи дека не може да се заљубувате одново и одново во него.

Всушност тоа е сосема можно. Ова се причините за овој “феномен”:

Вашата партнерка знае како да ве натера да се насмевнете

Без разлика колку ужасен ден сте имале – омилениот човек секогаш наоѓа начин да се подобри вашето расположение и да се врати насмевката на лицето.

Со вашиот партнер пробувате нови работи

Рутината е еден од најголемите непријатели на љубовните односи. Затоа вие сте вистински среќници ако до себе имате човек кој постојано ве тера да пробувате нови, интересни и различни нешта.

Вашата партнерка ги цени работите кои ги правите за неа

Ако вашиот омилен искрено ви се заблагодари за сето она што го правите, тогаш сте пронашле голем човек. Кога во пресрет добивате благодарност, тоа е навистина задоволувачки и стимулативно да продолжите во истиот дух.

Продолжува на страна 2