Зошто виното, зелениот чај и кафето се добри за вашиот мозок

643

Ви се чини дека водата е единствениот пијалак што ги разбиструва вашите мисли?

Тоа не е точно. Покрај неа, благотворни дејства врз вашите мисли имаат и зелениот чај, кафето и виното.

Постојат пијалаци кои можат да го подобрат вашето ментално здравје и когнитивните функции. Тие, освен што се делотворни, вкусни се и во нив можете целосно да уживате.

Споделете со вашите пријатели!