МИГ-41 НАЈМОЌНИОТ ЛОВЕЦ ! За минута е во орбита, а вооружен е со хиперсонични ракети | Видео

5425

Руски експерти работат на создавање на уникатен борбен авион МиГ-41 кој може да забрзува до 3,5 маха и да извршува борбени мисии во вселената, пишува National Interest.

Авторот на вести Мајкл Пек забележува дека најновиот руски ловец МиГ-41 ќе има уникатни карактеристики и ќе може да лета со хиперсонични брзини.

Според аналитичарот, тоа ќе му овозможи на борбеното возило да се оддалечи од Земјата и да оперира во вселената за релативно кратко време.

Претставници на голем број руски медиуми тврдат дека МиГ-41 ќе има и хиперсонични ракети.