Мајка го учи синот како се чува љубовта!

512

Синот посакал да знае повеќе за љубовта и побарал совет од мајка му.

Начинот на кој таа му објаснила е нешто за што добро треба да размислите.

Мајката и детето одат по плажа. Во еден момент, момчето праша:

“Мамо, како се чува љубовта?”

Мајката го погледнала и му рекла:

“Земи малку песок и стисни го во тупаница.”

Момчето ја стегнало тупаницата и колку повеќе стискало, толку повеќе песок протекувал од дланката.

“Но, мамо, песокот ми бега.”

“Знам, сега целосно отвори ја дланката.”

Момчето послушало, но во тој момент ветрот дувнал и го однел сиот песокот од дланката.

“Не успевам да го задржам песокот.”

На тоа мајката со насмевка на лицето рекла,

“Сега, земи малку песок во раката и држи ја дланката во форма на лажица, доволно затворена да го заштитиш, а доволно отворена за да биде слободен.”

Момчето направило како што му било кажано и песокот му останал на дланката, доволно заштитен од ветерот и доволно слободен да лизга низ прстите.

“Ете како се чува љубовта.”

Сторете и Вие нешто убаво за вас – Cashback

Регистрирајте се! https://cbw.to/4d9crg

Повеќе за Cashback на следниов линк: Cashback world | Cashback – Враќање пари при секое купување

Најбараната Cashback Card во Македонија можете да ја добиете БЕСПЛАТНО ако се регистрирате преку нашиот сајт www.kukuriku.com.mk