Љубовта на еден татко кон својата ќерка | Вистинска приказна, но тажна

631

Еден ден, 12-годишно девојче го прашало својот татко: “Што ќе ми подариш за мојот следен роденден?”

Таткото се насмеа и рече: “Има уште многу време, па причекај до тогаш”.

Само по неколку дена од овој разговор, девојчето се онесвестило и ја однеле во болница. Откако го прегледале, лекарот му соопштил на семејството дека девојчето има проблеми со срцето и најверојатно ќе почине. Сите биле шокирани и не знале што да прават.

Додека девојчето лежело на болничкиот кревет, нејзиниот татко седел до неа. Таа праша: “Тато, ќе умрам ли?”

Таткото одговорил: “Не, драга, ти ќе живееш.” Ѝ даде топла прегратка и ја бакна во челото.

Девојчето рече: “Како можеш да бидеш толку сигурен, тато?” Татко се сврте и рече: “Знам”.

По некое време, кога девојчето се опоравувало, во исто време, наполнила 13 години. Откако дошла дома, таа нашла писмо на својот кревет.

Во него пишувало: “Мое драго дете, ако го читаш ова, тоа значи дека сè поминало во ред како што и реков. Се сеќаваш? Еднаш ме праша што ќе ти подарам за твојот роденден. Па, во тоа време не знаев што ќе ти подарам, но сега подарок за тебе е МОЕТО СРЦЕ!”

Таткото го донирал своето срце на својата ќерка ..!

Морал

Вашите родители ве сакаат, се жртвуваат за вас да бидете сигурни и среќни. Затоа, секогаш почитувајте ги и сакајте ги, бидејќи не знаете од што сè се откажале.