Комбинација која спасува животи

145

За тоа како комбинацијата од сода бикарбоната и лимонот можат да имаат голема корист за телото постојат огромен број истражувања кои го потврдуваат тоа.

Многумина тврдат дека комбинацијата на лимон и сода бикарбона е поделотворна во отстранувањето на ракот отколку хемотерапијата, поточно околу 10.000 пати посилна.

Лимонот е докажано антиканцероген. Се тврди дека има силен ефект против цисти и тумори подеднакво. Факт е дека ова јужно овошје може да го отстрани ракот, особено кората која е преполна со терпени како што е д-лимонен.

Д-лимонен и сродните терпени (органски соединенија) покажаа дека имаат значителна корист во истражувањата врз животните, против широк спектар на различни видови на канцер.

И лимонот и содата се од алакална природа, што значи дека ја нормализираат pH вредноста на телото, па така го спречуваат ракот да се шири.

Се што треба да направите е да измешате две лажици органски лимон со половина лажица сода бикарбона.