Колку отров има во едно јаболко | Видео

208

Ова видео открива како врелата вода ги отстранува наслагите од восок, хемикалии, разни пестициди и сл. од јаболките, кои се се, само не за јадење.

Јаболките се едни од овошјата кои се најмногу затруени со пестициди – едно јаболко се прска и по 17 пати во годината до неговата берба.

Потоа, сосема е вообичаен процесот на потопување во восок, кој ги прави убави на изглед и ги чува од пропаѓање.

Експертите советуваат дека е најдобро да купувате јаболки од проверено и органско производство, но доколку не сте во можност, најдобро е да ја отстраните лушпата.

Видеото открива како врелата вода ги отстранува наслагите од восок, нечистотија и хемикалии кои се на јаболките…

За добро да ги измиете свежите плодови најпрво полијте ги со врела вода, а потоа е најдобро да се послужите со природните методи, сода бикарбона, вода и оцет.

Помешајте 2/3 вода со 1/3 оцет и половина лажица сода бикарбона. Оставете го овошјето да отстои во растворот 10-15 минути, добро помешајте и потоа измијте ги со обична вода.