Која храна треба да ја избегнувате ако претерано се потите

291

Научниците се уште не сознале зошто ни се случуваат непријатни телесни мириси, но за оние за кои ја знаеме причината, има решение. Најчесто тоа е храната која ја конзумирате.

Најчестите намирници кои предизвикуваат непријатна миризба се:

Алкохол

Покрај тоа што има лошо внимание на вашето здравје и младешкиот изглед, алкохолот може да биде заслужен за неугодните телесни миризби. Кога го пиете алкохолот, поголемиот дел поминува низ панкреасот, но само 10% се изфрла низ потта, урината и лошиот здив.

Лук

Исклучително е здрав и идеален за сузбивање на настинките, но кога ќе го изедете, неговиот мирис излегува низ сите пори на телото.

Месо

Една студија во Прага покажала дека вегетаријанците имаат помалку проблеми со неугодните телесни миризби во споредба со оние кои не јадат месо.

Спанаќ

Продуктите кои се пони со метил како спанаќот и производите од соја, отпуштаат триметиламин кој се излачува со потта и шири многу непријатна миризба.

Н О В О !!!

Бидете и вие дел од фамилијата на my World

Регистрирајте се! https://cbw.to/4d9crg

Повеќе за Cashback на следниов линк: Cashback world | Cashback – Враќање пари при секое купување

Најбараната Cashback Card во Македонија можете да ја добиете БЕСПЛАТНО ако се регистрирате преку нашиот сајт www.kukuriku.com.mk