Кога ќе ја разберете оваа вистина, ќе уживате во животот како никогаш досега!

934

Понекогаш сте незадоволни од вашиот живот, додека многу луѓе на овој свет сонуваат да го живеат вашиот живот.

Но, пилотот во авионот ја гледа фармата на земјата и сонува за враќање дома.

Тоа е живот! Уживајте во својот.

Ако богатството е тајна на среќата, богатите луѓе би требало да танцуваат по улиците.

Но, тоа го прават само сиромашните деца.

Ако моќта ја гарантира безбедноста, тогаш богатите би требало да се движат без телохранител.

Но, само оние кои живеат едноставно, спијат цврсто.

Ако убавината и славата носат идеални односи, славните личности би требало да имаат најдобри бракови.

Живејте едноставно.

Одете понизно и сакајте искрено!

И сѐ добро ќе ви се врати!

Ben Carson