Казна за непристојните во градскиот превоз | Видео

889

Многумина, поготово момчињата имаат навика во автобус, трамвај или подземна железница, додека седат на седиштето да ги рашират нозете и така да зафатат две или 2,5 седишта.

Во „западниот свет“, оваа „секојдневна појава“ се нарекува „manspreading” (машко ширење), и тоа секако им пречи на патниците околу него / неа.

Една студентка од Русија одлучи „да опомене“ неколкумина такви непристојни момци и по некоја девојка: ги поли со избелувач и вода, така што тие мораа да си ги приберат нозете.