Каков оргазам доживувате?

487

Секое лице кое има оргазам на некој свој, посебен начин, а сепак оргазмите можат да се сведат под некоја заедничка категорија.

Оргазмот е постојана тема на разговорите за сексот, а за него се напишани дебели, научни книги и оние потенки, популарни. Некои веруваат дека оргазмот е само физичко искуство, додека некои го сметаат за духовно искуство, емоционално и енергетско спојување … толкувања има многу повеќе.

Освен класична поделба на вагинален и клиторичен оргазам, постојат и други, па така да речеме, постои примитивен оргазам, кој може да се дефинира како целосно ослободување/празнење, при што лицето е во контакт со своите инстинкти, додека свеста е доста тесна.

Зрел оргазам носи многу задоволство, затоа што освен ослободување дава чувство на љубов, успех и поврзаност со партнерот. Во тие неколку секунди му се препуштаме без сопирачки и се чувствуваме исполнети.

Пред зрелиот поминуваме низ незрел оргазам кој е егоистичен, насочен само на себе и го третира партнерот како објект кој се користи за да ги задоволи нашите потреби, а таков обично го доживуваат оние неискусните во сексот.

Екстатичен оргазам би требало да биде последен чекор во сексуалната еволуција на лицето, бидејќи може да се постигне само тогаш кога лицата се однесуваат една кон друга со заемно целосно прифаќање, обожување и со голема љубов. Трае многу долго и во тие моменти реалноста е целосно поместена без граници меѓу лицата кои се вклучени.

Веруваме дека знаете какви се вашите нормални оргазми, па погрижете се да преминат на следниот чекор.

Н О В О !!!

Бидете и вие дел од фамилијата на my World

Регистрирајте се! https://cbw.to/4d9crg

Повеќе за Cashback на следниов линк: Cashback world | Cashback – Враќање пари при секое купување.

Најбараната Cashback Card во Македонија можете да ја добиете БЕСПЛАТНО ако се регистрирате преку нашиот сајт www.kukuriku.com.mk